Kysymyksiä ja vastauksia

Miten suunnittelet kuvauksen?

Kun otatte yhteyttä, sovimme suunnittelupalaverin, jossa käymme läpi juhlapäivän järjestelyt, aikataulun, ohjelman ja juhlapaikat, ja minä voin kertoa tarkemmin kuvauksen vaiheista juhlapäivänä. Voimme järjestää palaverin videopalaverina tai Oulun alueella voimme tavata kasvotusten vaikka kahvilassa. Pari viikkoa ennen juhlapäivää voimme pitää vielä lyhyen viime hetken päivityspalaverin. Elokuvamaisen tarinan rakentamisessa vihkiseremonian ja hääjuhlan puheet ovat erinomaisen arvokkaita, joten on tärkeää tietää ja sopia, kenen puheet tulisi saada tallennettua.

Kuvaatko kaikkialla Suomessa?

Toimin Oulun alueelta käsin, joten pääasiassa kuvaan Pohjois-Suomessa, mutta olen valmis sovittaessa kuvaamaan myös muuualla Suomessa. Matkakulut sisältyvät häävideopaketin hintaan 100 km säteellä Oulusta.

Kuvaatko dronella?

Kyllä, sään ja aikataulun salliessa pyrin kuvaamaan vihkitilaisuuden paikan ja/tai juhlapaikan myös dronella.

Kuvaatko myös häävalokuvia?

Keskityn kuvaamaan pelkästään häävideoita, joten neuvonkin varaamaan häävalokuvaajan erikseen. Hyvä yhteistyö ja kommunikaatio häävideokuvaajan ja häävalokuvaajan kesken juhlapäivänä on hyvin tärkeää, jotta molemmat saavat tallennettua tärkeimmät hetket parhaimmista kuvakulmista.

Voimmeko valita itse musiikit?

Hankin häävideoiden taustamusiikit musiikkikirjastoista, jolloin kappaleet ovat laillisesti lisensioituja. Musiikki on olennainen osa minun häävideotyyliäni ja valitsen musiikit niin, että pystyn rakentamaan niiden tuella elokuvamaisen tarinan teidän päivästänne. Valmistautumisten, vieraiden saapumisen ja vihkiseremonian taustalle sopii erinomaisesti yleensä esimerkiksi kaunis klassinen musiikki, ja hääjuhlan vauhdikkaimpiin vaiheisiin rennompi musiikki. 

Kuinka pian toimitat valmiit videot?

Minuutin teaser-häävideon pyrin toimittamaan heti juhlapäivää seuraavana päivänä. Häävideopaketin pidemmät videot toimitan neljän viikon kuluessa juhlapäivästä.